Περιγραφή του έργου

Το βασικό καθήκον ήταν να εφοδιάσει και να διακοσμήσει το εσωτερικό στυλ με έγχυση σε ένα άδειο και άβολο σπίτι.

Το διαμέρισμα βρίσκεται σε ένα κτήριο που χτίστηκε αρχικά ως ξενοδοχείο και αργότερα μετατράπηκε σε συγκρότημα κατοικιών. Η συνολική έκταση του διαμερίσματος είναι 195 τετραγωνικά μέτρα, το έργο αγγίζει το ανοιχτό χώρο των 75 τετραγωνικών μέτρων του σαλονιού-τραπεζαρίας-κουζίνας. Ενώ εργαζόμουν στο έργο, έπρεπε να επικεντρωθώ στη διακόσμηση του χώρου, χωρίς να φέρω σημαντικές αλλαγές στη διάταξη των τοίχων.

Οι πελάτες είναι ένα δυναμικό μεσήλικας ζευγάρι από τη Ρωσία. Δεδομένου ότι το χρώμα ήταν στην πρώτη θέση για τον πελάτη, ξεκινήσαμε να επιλέγουμε την υψηλή σκιά ετοιμάζοντας μεγάλα πάνελ δείγματος βαφής και κατά τη διάρκεια της εβδομάδας αυτά τα πάνελ μετακινήθηκαν γύρω από το χώρο σύμφωνα με τη φωτεινή ροή από τα παράθυρα για να νιώσουμε το κίτρινο, πράσινο , μπλε αποχρώσεις κάθε χρώματος. Στη συνέχεια, προσθέσαμε τη γαλλική ταπετσαρία σιζάλ με χαρτί σε τραπεζαρία. Οι αρμοί του τοιχώματος είναι σκόπιμα αισθητοί.

Μεταξύ των αναμφισβήτητων πλεονεκτημάτων του διαμερίσματος είναι η εγγύτητα με τη λίμνη και η γραφική θέα. Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν μια ανεπιτυχή διάταξη μιας δομικής στήλης στο εσωτερικό. Για να το κρύψει, χτίστηκε ένα τζάκι διπλής όψης, σχηματίζοντας έναν χώρο με ανάκλιντρο, δύο πολυθρόνες και έναν οθωμανό. Μαζί με τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος, αστειεύονταν με το παρατσούκλι σε αυτήν την περιοχή «το σαλόνι καπνίσματος, φανταζόμενοι τις συνομιλίες της ανδρικής εταιρείας για ένα πούρο. Το αστείο είναι ότι κανείς δεν καπνίζει σε αυτήν την οικογένεια.

Το τζάκι είναι ατμό, γιατί σύμφωνα με τους ελβετικούς κανονισμούς, τα τζάκια βιοαιθανόλης δεν μπορούν να εγκατασταθούν σε διαμερίσματα χωρίς καμινάδα. Πιο συγκεκριμένα, συσκευές που καίνε από 0.3 λίτρα βιοαιθανόλης ανά ώρα, που αντιστοιχεί σε μεταφορά θερμότητας 2 kW, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε εσωτερικούς χώρους χωρίς σύστημα αφαίρεσης καυσαερίων.

Μερικά από τα έπιπλα έχουν μετακινηθεί από το προηγούμενο μικρό διαμέρισμα των πελατών, για παράδειγμα, έναν δερμάτινο καναπέ με καραμέλα. Προσαρμόστηκε εύκολα στο νέο εσωτερικό λόγω της αλλαγμένης διαμόρφωσης: το πουφ, το οποίο χρησιμοποιήθηκε ξεχωριστά, έγινε μέρος του καναπέ, αυξάνοντας τον αριθμό των καθισμάτων. Η επιλογή των καρεκλών στην τραπεζαρία αποδείχθηκε δύσκολη, και με έκπληξη, ο ίδιος ο πελάτης πρότεινε μια ασυνήθιστη επιλογή σχεδιασμού από μεταλλικό πλέγμα, με μπράτσα και δερμάτινο κάθισμα. Σύμφωνα με τον αρχιτέκτονα, τα μοντέλα φαίνονται ιδιαίτερα αρμονικά στο φόντο της θερμής επένδυσης τοίχου και ενός μαρμάρου τραπεζιού.

Το τραπέζι βελανιδιάς έχει επίσης μετακινηθεί από το προηγούμενο διαμέρισμα. Δεν αντιστοιχούσε στις αναλογίες του νέου χώρου, οπότε αποφασίστηκε η χρήση του με άτυπο τρόπο. Το σπίτι διαθέτει τώρα δύο τραπέζια φαγητού, ένα από τα οποία έχει γίνει οριζόντια βιβλιοθήκη και καλωσορίζει τους ιδιοκτήτες και τους επισκέπτες με τη διάταξη των άλμπουμ φωτογραφιών, τα βιβλία σχεδιασμού και τα περίεργα αντικείμενα διακόσμησης. Παλιά και νέα αντικείμενα ενώνονται με μια ήρεμη φυσική παλέτα. Το φινίρισμα και τα αξεσουάρ προσθέτουν υφές: ξύλο δρυός τέφρας, ταπετσαρία σιζάλ, κομψά υφάσματα για μαξιλάρια και χαλιά από λείο φυτικό μετάξι που συνδυάζονται σε ένα αρμονικό εσωτερικό.