Περιγραφή του έργου

Το αρχικό σπίτι της δεκαετίας του 1950 στέκεται στο λόφο ακριβώς πάνω από την πόλη του Λουγκάνο. Με 115 τετραγωνικά μέτρα, ανοιχτή θέα στην πόλη και τη λίμνη, έναν κήπο με πισίνα, απλώς έπρεπε να διαμορφωθεί σύμφωνα με τις ανάγκες τους.

Μαζί με εμένα, η προτεραιότητα μιας μετακόμισης καθορίστηκε στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα, λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη μετασχηματισμού του περιβάλλοντος και των υλικών για την προσαρμογή τους στις ανάγκες και τον τρόπο ζωής της οικογένειας.

Ως πρώτη απόφαση, επιλέξαμε να μεταφέρουμε την κουζίνα από ξεχωριστό δωμάτιο στο σαλόνι. Έτσι, οι απαραίτητοι αγωγοί εισήχθησαν στο σαλόνι, δημιουργώντας ένα ανοιχτό και ευχάριστο περιβάλλον. Η ιδέα ενός νησιού με ενσωματωμένο τραπέζι ήταν από καιρό όραμα των ιδιοκτητών, η συγχώνευση των δύο τόμων έπεισε επίσης τον αρχιτέκτονα. Η ξύλινη επιφάνεια τραπεζιού που υποστηρίζεται από ένα λεπτό γυάλινο πόδι δημιουργεί ένα ελαφρύ αποτέλεσμα, σε αντίθεση με τον πλήρη όγκο του νησιού με έναν ισχυρό αλλά λεπτό εξαγωγέα.

Η είσοδος που χαρακτηρίζεται από την αψίδα που σκόπιμα διατηρείται για να θυμάται την αρχική εποχή του σπιτιού φωτίζεται από λαμπτήρες οροφής με αυστηρό σχήμα. Από το διάδρομο μπορείτε να δείτε το σαλόνι όπου οδηγούμαστε συνοδευόμενο από ένα ζεστό και απαλό γκρι, το οποίο δημιουργεί μια περιτυλιγμένη και φιμωμένη ατμόσφαιρα. Μια τέλεια σκιά ως φόντο για έναν τολμηρό καναπέ με ασύμμετρα σχήματα εμπνευσμένα από τις πεδιάδες, συνήθως χωρισμένα σε χωράφια και χρησιμοποιούνται για διάφορες γεωργικές δραστηριότητες. Κάτω από ένα μαλακό υφαντό χαλί σε μαλλί.

Μπροστά από το τοξωτό παράθυρο είναι τοποθετημένη η καρέκλα ανάγνωσης που πήρε το όνομά της από τη δανέζικη λέξη που σημαίνει «ηρεμία». Μαζί με το υποπόδιο η πολυθρόνα δημιουργεί χώρο για χαλάρωση και προβληματισμό, προσκαλώντας σας να βυθιστείτε στις καμπύλες της και να αφιερώσετε λίγο χρόνο για τον εαυτό σας. Στην απέναντι πλευρά υπάρχει μια λευκή βιβλιοθήκη που περιέχει βιβλία για ταξίδια, μαγειρική και πολλά άλλα. Ένα δίχτυ όπως η επεξεργασία παραθύρων δίνει απαλότητα στο δωμάτιο χάρη στο σύγχρονο ύφασμά του, χωρίς να εμποδίζει τη θέα.

Η παλιά κουζίνα έχει πάρει τη θέση της αίθουσας παιχνιδιών, αλλά κατά τα άλλα η αρχική κάτοψη του σπιτιού έχει παραμείνει πρακτικά άθικτη. Μια μεγάλη ντουλάπα στο διάδρομο που εμπόδιζε τη διέλευση του φυσικού φωτός αφαιρέθηκε, ενώ διατηρήθηκαν οι αυθεντικές πόρτες από μασίφ ξύλο. Καθώς και η αψίδα που θυμίζει τη γενιά στην οποία χτίστηκε το σπίτι.

Το κύριο υπνοδωμάτιο έχει ένα μεγάλο παράθυρο που πλημμυρίζει το δωμάτιο με φως, καλυμμένο με μια διαφανή κουρτίνα. Ένας ευρύς χώρος αφιερωμένος στην ξεκούραση που δεν φοβάται τις σκούρες αποχρώσεις του βαθύ πράσινου. Η αόρατη πόρτα οδηγεί σε έναν άνετο χώρο στο σπίτι-γραφείο. Εκτός από ξύλινη συρταριέρα με στρογγυλεμένο καθρέφτη. Μια ντουλάπα τοποθετημένη στην απέναντι πλευρά έπαιζε ανάμεσα σε «γεμάτες και άδειες» από τις πράσινες πόρτες και το γυαλιστερό αντανακλαστικό γυαλί. Παρκέ βουρτσισμένο σε λιπαρή βελανιδιά με το ελαφρύ ασβέστη του, εξημερώνει τα έντονα καστανά χρώματα του θερμικά επεξεργασμένου ξύλου και τα λιώνει σε απαλές αποχρώσεις φουντουκιού. Ένας πολυέλαιος αποτελούμενος από δαχτυλίδια διακοσμημένα με κεχριμπαρένιες φυσαλίδες προσθέτει μια πινελιά ζεστασιάς και δένει με το δέρμα καραμέλας του κρεβατιού που με το στρογγυλεμένο κεφαλάρι θυμίζει τον καμπύλο τοίχο πίσω. Τα κομοδίνα από ορείχαλκο με κόκκινη καλωδίωση είναι ρυθμιζόμενα. Το έργο τέχνης που χαρακτηρίζεται από ενστικτώδη και αρχέγονα σημάδια ονομάζεται Atlantis.

Το υπνοδωμάτιο για αδελφό και αδελφή μοιράζεται τώρα που είναι μικρά, αλλά στο μέλλον, θα μπορούν να έχουν ξεχωριστά υπνοδωμάτια, καταλαμβάνοντας την τρέχουσα αίθουσα παιχνιδιών.

Το χρώμα των τοίχων είναι γαλάζιο με μια δόση πράσινου, που το καθιστά κατάλληλο τόσο για κορίτσι όσο και για αγόρι. Η γκαρνταρόμπα με μεγάλα παιχνιδιάρικα ξύλινα πόμολα στο πλάι της πόρτας έχει ένα μαλακό ταπετσαρισμένο πάνελ με τσέπες και στην άλλη πλευρά ένα γεμάτο πάγκο-δοχείο. Το παράθυρο με βιβλιοθήκες από κάτω που είναι εύκολα προσβάσιμα είναι διακοσμημένο με μια λευκή βαμβακερή κουρτίνα με πολύχρωμες πουά.

Η αίθουσα παιχνιδιών είναι διακοσμημένη με ένα δάσος γεμάτο παιχνιδιάρικους χαρακτήρες στο χαρτί τοίχου που είναι έτοιμο να ανακαλύψει θυμίζει η λευκή τυπωμένη κουρτίνα. Ένα γραφείο με μια πρακτική επένδυση τοίχου είναι εξοπλισμένο με έγχρωμα ράφια και τα δοχεία που μεταφέρονται εύκολα για παιδιά έχουν σχεδιαστεί για να σχεδιάζουν και να κάνουν χειροτεχνίες. Δύο γεμάτες καρέκλες με ρόδες το κάνουν πιο δυναμικό. Μια βιβλιοθήκη με κόγχη και γεμάτη αποθήκη με επένδυση στην πλάτη δημιουργεί ένα τέλειο κρυψώνα. Πολύχρωμα χαλιά επιτρέπουν να παίζουν και στο πάτωμα.