Περιγραφή του έργου

Στο Λουγκάνο ένα παλιό εργοστάσιο σοκολάτας μετατράπηκε σε χώρο εργασίας

Στο πλαίσιο ενός σημαντικού ιστορικού βιομηχανικού κτηρίου και στην κεντρική περιοχή του Λουγκάνο, το υποκατάστημα της Ticino μιας εταιρείας μηχανικών, ο συνεργάτης της TBF, μετέφερε το νέο του γραφείο.

Το έργο εσωτερικού σχεδιασμού, που έχει ανατεθεί στο MD Creative Lab στούντιο, επέτρεψε την επίτευξη του στόχου της απόκτησης ενός πρακτικού, υγιούς και εύχρηστου περιβάλλοντος για τους συνεργάτες του. Το ακίνητο που βρίσκεται στο Λουγκάνο Μπέσο και χτίστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα ως εργοστάσιο σοκολάτας από την εταιρεία Tobler, αντιπροσωπεύει ένα αρχιτεκτονικό unicum στην πόλη.

Είναι ένα από τα λίγα αστικά βιομηχανικά κτίρια που εξακολουθούν να υπάρχουν στην περιοχή μας με πάνω από 3,000 m2 εμπορικές και τεχνικές επιφάνειες. Η εγγύτητα με την πρόσβαση στο σταθμό και τον αυτοκινητόδρομο το καθιστά αντικείμενο ιδιαίτερου ενδιαφέροντος. Λαμβάνοντας υπόψη τις αρχιτεκτονικές του ιδιότητες, η ιδιοκτησία προστατεύεται από ιστορική και πολιτιστική άποψη.

Ένα έργο ανάκτησης και βελτίωσης κτιρίου, ακολουθούμενο από αψίδα. Το Lorenzo Cotti, επιτρέπει μια πλήρη καρποφορία σύμφωνα με τα ισχύοντα πρότυπα. Τα έργα ξεκίνησαν το 2019 και σχεδιάστηκαν για να φέρουν τον φάκελο και όλο τον τεχνικό εξοπλισμό σε στάνταρ στάνταρ, στην τελική του φάση επέτρεψαν να προσαρμόσουν τον χώρο που αφιερώνεται στα γραφεία του πελάτη. Μια μελέτη που ασχολείται με τη διεπιστημονική μηχανική όπως η προστασία του περιβάλλοντος, η πολιτική μηχανική, καθώς και η επεξεργασία αποβλήτων και νερού

Το κτίριο προσφέρεται τέλεια για την εισαγωγή ενός γραφείου ανοιχτού χώρου: για να δημιουργήσει μια αίσθηση ένωσης και ανθρώπινης αλληλεπίδρασης μεταξύ συναδέλφων. Εκτείνεται σε μια έκταση άνω των 330 τετραγωνικών μέτρων, ο χώρος έχει οροφές ύψους 4 μέτρων, κολόνες από χυτοσίδηρο και χαρακτηριστικά παράθυρα με τις Άλπεις στο βάθος και έχει μια ισχυρή βιομηχανική γοητεία.

Ξεκινώντας από την είσοδο, ένα κόκκινο ζιγκ-ζαγκ στα πατώματα σε απλό τσιμεντοκονία σηματοδοτεί την κεντρική περιοχή των ραφιών. Πλήρης με κυκλικούς λαμπτήρες σε ύφασμα που απορροφά τον ήχο, το ύψος τους είναι κατάλληλο για μια γρήγορη συνάντηση ή για να συμβουλευτείτε τα σχέδια. Στο κάτω μέρος βρίσκονται οι αίθουσες συσκέψεων, όπου κυριαρχεί το μπλε. Οριοθετημένα από φωτεινά εσωτερικά διαχωριστικά, τα δωμάτια φέρουν τα ονόματα των τοποθεσιών της τοπικής κληρονομιάς του Ticino. Στο εσωτερικό, για τη βελτιστοποίηση της ακουστικής του περιβάλλοντος, έχουν χρησιμοποιηθεί ηχοαπορροφητικά πάνελ από υλικό μεταβλητής πυκνότητας, το οποίο επιτρέπει επιλεκτική απορρόφηση σε διαφορετικές συχνότητες.

Οι λειτουργικοί σταθμοί ανακτώνται από τα προηγούμενα γραφεία. Ο χώρος ήταν μάλλον διάσπαρτος και πιο συναρπαστικά έργα μαζί με την ανάπτυξη δραστηριοτήτων ήταν μόνο μερικοί από τους λόγους για τον προγραμματισμό της μετακίνησης. Η αλλαγή στη λειτουργική ιδέα ήταν δυνατή χάρη στον τύπο των υπαρχόντων επίπλων, τα οποία αξιοποιούν στο έπακρο τις δυνατότητες του αρθρωτού συστήματος. Προσαρμόσιμο στις μεταβαλλόμενες συνθήκες, τα αναδιαμορφωμένα έπιπλα δημιούργησαν νέα λειτουργικά νησιά. Το πράσινο φύλλωμα, σχεδιασμένο για να στολίζει τους σταθμούς εργασίας, βοηθά στην οξυγόνωση του χώρου.

Το πραγματικό κεντρικό κομμάτι είναι η ρεσεψιόν, που κυριαρχείται από τη ρεσεψιόν, φτιαγμένη ως ένα μοναδικό κομμάτι από συνθετική πέτρα που «χαμογελά», επιδεικνύοντας τη διάτρητη κόκκινη επένδυση. Δίπλα του, υπάρχει μια ανεπίσημη περιοχή σπασίματος: με μεγάλους ακουστικούς λαμπτήρες, επικαλυμμένες πολυθρόνες και καναπέ σε στιλ σοφίτας από δέρμα και ύφασμα, με εκτεθειμένους μεντεσέδες. Στοιχεία όπως το ρετρό κόκκινο ψυγείο δίνουν μια παιχνιδιάρικη και ανεπίσημη πτυχή σε αυτόν τον τομέα, ενώ η ατσάλινη κουζίνα και οι μαύρες γραμμές των λαμπτήρων τροχών ισορροπούν τα πάντα με σοβαρότητα και αυστηρότητα.

Με την πάροδο του χρόνου, οι παραδόσεις γραφείου γεννήθηκαν επίσης: Το καφέ μπαρ το μαρτυρεί. Από το ταξίδι και το αξιόπιστο ψήσιμο, οι συνεργάτες του στούντιο φέρνουν τα πιο ποικίλα μείγματα καφέ, δίνοντας ζωή σε πραγματικές γεύσεις.