Περιγραφή του έργου

Η επίπλωση μιας κατοικήσιμης σοφίτας, για λόγους ύψους οροφής και των διαφόρων κλίσεων της, μπορεί να θέσει σε δυσκολία τον καθένα. Το κλειδί είναι να βρείτε τη λύση που σας επιτρέπει να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον διαθέσιμο χώρο και να κάνετε το περιβάλλον μοναδικό και προσωπικό.

Για να ξεκινήσετε το έργο μιας σοφίτας, είναι απαραίτητο να ξεκινήσετε από τη μελέτη των υψών για να τοποθετήσετε τα συστήματα στις χαμηλότερες περιοχές και να μελετήσετε τους χώρους εξυπηρέτησης ως ντουλάπες. Το μεγάλο πλεονέκτημα ενός καθιστικού στη σοφίτα είναι ο φυσικός του φωτισμός, ο οποίος μέσω των φεγγιτών και των παραθύρων αφήνει στο φως χωρίς να εμποδίζεται από κτίρια γύρω από αυτό. Για τις βραδινές ώρες, συνιστάται να χρησιμοποιήσετε το χώρο μεταξύ των δοκών για να ενσωματώσετε προβολείς ή ηχεία που θα μεταδίδουν μουσική στο δωμάτιο.

Θεατρικό εφέ

Στην περιοχή όπου το ανώτατο όριο είναι ψηλότερο, δημιούργησα τη βιβλιοθήκη που δημιουργεί οπτική σειρά με τη συμμετρία της, ανεβάζοντας το μάτι προς τα πάνω. Η καπνοδόχος επισημαίνεται με μπλε χρώμα αεροπορίας. Το άνετο καθιστικό μπροστά από το τζάκι, με την προσθήκη πολυθρόνων, ευνοεί τον διάλογο χάρη στη διάταξη του.

Σπίτι στον πυρήνα

Αυτό το σαλόνι δημιουργήθηκε στην πραγματικότητα ενώνοντας τα δύο σπίτια στον πυρήνα. Για αυτόν τον λόγο, έχουν εισαχθεί 3 βήματα που οδηγούν από την περιοχή του τζακιού στην περιοχή της τηλεόρασης. Η απόφαση διαχωρισμού αυτών των δύο λειτουργιών οφείλεται στον τρόπο ζωής της οικογένειας. Ο καναπές, που βρίσκεται στην υψηλότερη περιοχή, διαθέτει πρακτική βιβλιοθήκη με ανοιχτά ράφια ως πλάτη, που λειτουργεί ως στήριγμα για τον καναπέ που βλέπει κάτω από την τηλεόραση.

Χωρίστε έξυπνα τα διαστήματα

Ένας ελαφρύς διαχωριστικός τοίχος λειτουργεί ως στήριγμα της τηλεόρασης και κλείνει τον χώρο αποθήκευσης όπου πέφτει το ύψος της οροφής. Το τέχνασμα που υιοθετήθηκε για την επέκταση του χώρου είναι να διατηρηθεί η οπτική σύνδεση με την ντουλάπα μέσω του ανοίγματος στο κάτω μέρος του διαμερίσματος.