Περιγραφή του έργου

Ήσυχη, ηλιόλουστη περιοχή με το κέντρο της πόλης σε κοντινή απόσταση: αυτό είναι το πλαίσιο που ένα κομψό ζευγάρι ιδιοκτητών επέλεξε ως σπίτι για το μέλλον. Βρίσκεται στην όχθη της λίμνης Λουγκάνο, το ρετιρέ που βρίσκεται διάσημο για το διάσημο Monte Caslano, το οποίο έχει από καιρό συμπεριληφθεί στην ομοσπονδιακή απογραφή τοπίου για την ομορφιά της φύσης του.

Το υψηλό βιοτικό επίπεδο είναι εγγυημένο χάρη στους μεγάλους χώρους, στη φωτεινότητα των μεγάλων ανοιγμάτων, στις γενναιόδωρες επιφάνειες των καλυμμένων βεράντων. Δεδομένου ότι το αρχιτεκτονικό πλαίσιο είναι κατασκευασμένο από ξύλο, ο εσωτερικός σχεδιασμός έχει σχεδιαστεί επίσης με μια φυσική έννοια απλότητας: όπως για παράδειγμα το επιλεγμένο εσωτερικό χρώμα είναι μια σύνθεση με υψηλή χρωματισμένη καζεΐνη. Ο φυσικός φωτισμός είναι επίσης εγγυημένος για χώρους που είναι συνήθως τυφλοί: ο διάδρομος και το δωμάτιο πλυντηρίων έχουν φεγγίτες που γεμίζουν τους χώρους με ζενιθικό φως. Ενώ μελετήθηκαν σενάρια για τεχνητό φωτισμό προκειμένου να αποκρύψει την πηγή φωτός ενώ διαδίδει ένα ζεστό, τυλιγμένο φως στο χώρο από ψηλά.

Η βελτιστοποίηση της εσωτερικής διανομής και της εργονομίας των επίπλων είναι το κλειδί για αυτό το έργο. Το καθιστικό χαρακτηρίζεται από άνετη διάταξη καθισμάτων για να εξασφαλίσει μια φιλόξενη περιοχή συνομιλίας. Ενώ ο τοίχος της βιβλιοθήκης, μπροστά από τις μεγάλες συρόμενες γυάλινες πόρτες στη βεράντα, σχεδιάστηκε ως λειτουργικό κέντρο της καθημερινής ζωής για τους πελάτες μου, οι οποίοι κατέχουν πολλά βιβλία, ταυτόχρονα φιλοξενεί την τηλεόραση και τον εξοπλισμό Hi-Fi. Τα αρμονικά τοποθετημένα στοιχεία ερμηνεύουν τις λειτουργικές ανάγκες του σύγχρονου σπιτιού με προσωπικότητα και στυλ. Τα κάτω συρτάρια, τα ράφια και η αποθήκευση σε κάθε πλευρά, έχουν όλα μια συγκεκριμένη λειτουργία: πίσω από μια από τις κεκλιμένες πόρτες υπάρχει μια κομψή κρυφή μπάρα για κοκτέιλ με φίλους.